Zapomenuté druhy zeleniny přicházejí do módy

17.1.2003

Luxusní, ale v poslední době i obyčejné restaurace v Německu, ve Francii a dalších západoevropských zemích objevují již dlouho nepoužívané druhy zeleniny, jako například širokolistý česnek medvědí (Allium ursinum), kerblík (Anthriscus cerefolium), tuřín (Brassica napus, var. napobrassica), nebo jedlé kaštany (Castanea sativa). Vegetariáni tuto tendenci podporují tvrzením, že divoce rostoucí zelenina ( například kopřiva dvoudomá (Urtica dioica) obsahuje 40krát tolik železa, co ve skleníku pěstovaný salát locika (Lactuca sativa), 30krát tolik vitaminu C a 20krát tolik provitaminu A.

Odeslat komentář k článku " Zapomenuté druhy zeleniny přicházejí do módy "



Opište text z obrázku:

Odeslat článek " Zapomenuté druhy zeleniny přicházejí do módy " e-mailem

Diskuse/Aktualizace